ro

Primul contact cu WinMENTOR ENTERPRISE!

Inainte de a porni introducerea de date, este necesar sa faceti cunostinta cu modul de operare.

Dupa lansarea in executie a WinMENTOR ENTERPRISE, macheta de intrare va cere numele utilizatorului si parola de acces (pe care le-ati configurat cand ati creat utilizatorul din aplicatia de Service si Administrare a programului – WinMService).

Dupa introducerea parolei tastati ENTER pentru confirmare. In cazul in care parola este gresita sau nu se potriveste cu numele utilizatorului, macheta dispare si este necesar sa relansati programul.

Fig. 1

Daca parola a fost corecta, programul este pregatit pentru lucru.

In partea de sus a ecranului, pe bara de titlu, se gasesc butoanele de selectare a firmei pe care doriti sa lucrati, a lunii de lucru si a sesiunii de lucru.

Fig. 2

Programul WinMENTOR ENTERPRISE are doua sesiuni de lucru: sesiunea de introducere a datelor si sesiunea de vizualizare si tiparire liste. La pornirea programului sesiunea implicita este cea de introducere a datelor (sectiunea DATE) afisata pe bara de butoane rapide (fig. 3)

Fig. 3

Trecerea de la o sesiune la cealalta se face cu ajutorul butonului Spre LISTE aflat pe bara de titlu (din fig. 2). Odata cu schimbarea sesiunii se schimba si numele butonului. De fiecare data butonul indica sesiunea in care se va intra in momentul in care faceti Click pe el.

Luna curenta (aflata pe bara de butoane rapide – fig. 3) poate fi diferita de luna de lucru (aflata pe bara de titlu – fig. 2.), ea reprezentand prima luna care nu a fost inchisa.

Primul buton de pe bara de butoane rapide (fig. 3) reprezinta subunitatea pe care se lucreza. Subunitatea implicita creata la instalarea programului este „Sediu Central”.

Meniul principal permite alegerea unuia din cele 6 module in care doriti sa lucrati (vezi fig. 4). Fiecare modul are propriul sau meniu.

Fig. 4.

Butoanele de pe bara de butoane rapide pot fi actionate prin Click. Daca la apasarea acestor butoane se deschide un submeniu, puteti alege optiunea dorita folosind sagetile de pe tastatura sau Click.

Trebuie specificat de la inceput ca toate optiunile din bara de butoane se gasesc si in meniul principal, astfel incat nu este absolut necesar sa folositi aceste butoane. Puteti foarte bine, pana va familiarizati cu programele, sa folositi doar meniul principal.

Important:

Majoritatea programelor Windows impun utilizarea intensa a mouse-ului.

Avand in vedere specificul programului, cele mai multe date implica utilizarea exclusiva a tastaturii (denumiri, numere, calcule, etc).

In WinMENTOR ENTERPRISE se poate folosi in majoritatea cazurilor exclusiv tastatura pentru introducerea datelor si interogarea bazei de date. In acest scop au fost create controale noi, mai sensibile la lucrul din tastatura, accesibile prin shortcut, cu litera de shortcut marcata prin culoarea rosie (shortcutul, „scurtatura”, ofera posibilitatea de acces la un control prin apasarea tastei Alt simultan cu un caracter).

Iesirea din program

Se face cu optiunea Iesire din meniul Diverse sau apasand ultimul buton de pe bara de titlu.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.