ro

Adaugarea unui utilizator WMEnterprise

Adaugarea unui utilizator se face din aplicatia de Service si Administrare a programului – WinMService.

Observatie:

Utilizatorul „WinMAdmin” are acces doar la modulul de Service si Administrare. Utilizatorul pe care il vom crea in continuare va avea acces la pachetul de programe WinMENTOR ENTERPRISE.

Din meniul Administrare se selecteaza optiunea Utilizatori.

Fig. 1

View-ul cu nomenclatorul de utilizatori WinMENTOR Enterprise este deocamdata gol.

Fig. 2

Apasati butonul Adaug    de pe view si pe ecran va apareaa macheta de configurare a utilizatorului WinMENTOR ENTERPRISE (figura 3).

Fig. 3

1. In campul UserName introduceti numele cu care o sa va logati la WinMENTOR ENTERPRISE, iar in campul Nume completati numele dvs.

2. Apasati butonul Parola si in macheta care se deschide (figura 4) introduceti parola in cele doua campuri, apoi apasati OK.

Fig. 4

3. Apasati butonul Categoria de utilizatori. Programul va deschide o lista de alegere (figura 5) pe care o vom intalni frecvent in WinMENTOR ENTERPRISE si o vom numi de acum inainte View mic.

View-ul mic reprezinta o lista de alegere in care se poate selecta un obiect existent (sau se poate adauga un obiect nou), pentru a-l aduce pe o macheta.

View-ul mic are o forma asemanatoare cu View-ul mare (pe care l-am prezentat la crearea firmei „Demo SRL”). Diferentele dintre aspectul celor doua tipuri de view-uri sunt foarte putine, iar functionarea este asemanatoare. Vom insista in continuare asupra asemanarilor si diferentelor dintre lista de cautare (view-ul mic) si lista de alegere (view-ul mare), deoarece aceste doua tipuri de machete stau la baza functionarii programelor WinMENTOR ENTERPRISE.

Pentru ca explicarea comparativa sa fie mai clara, vom ignora faptul ca deja ati facut cunostinta cu view-ul mare la crearea firmei „Demo SRL” si vom prezenta in paralel cele doua tipuri de view-uri.

Ce au in comun aceste doua view-uri?

  • Partea comuna esentiala este insiruirea inregistrarilor. Acestea se prezinta sub forma unui tabel (grila), fiecare rand din aceasta grila reprezentand o inregistrare din nomenclator;
  • Butonul Adaug din lista view-ului mic are acelasi rol cu butonul Adaug din view-ul mare. Difera doar marimea si pozitia lor in macheta. Aceeasi observatie este valabila si in cazul butonului Detalii.

Diferenta esentiala intre cele doua tipuri de view-uri consta in imposibilitatea modificarii ordinii de prezentare in cazul view-ului mic (lista fiind ordonata ascendent pentru usurarea cautarii) in timp ce view-ul mare permite modificarea ordonarii dupa valorile oricarei coloane componente, in functie de pozitia ei in cadrul grilei.

O alta diferenta este data de lipsa butonului de stergere de pe view-ul mic.

Si in aceasta macheta, in partea de sus, exista o bara de titlu care descrie actiunea in curs.

Prezentarea detaliata a View-ului mic WMEnterprise

Revenim la selectarea categoriei de utilizatori.

Fig. 5

Observati ca in view se gaseste categoria de utilizatori creata anterior. Apasati DubluClick sau ENTER pentru a o aduce pe macheta.

Programul cere o confirmare (figura 6).

Fig. 6

Daca am apasa Da, pe macheta Utilizatori WMEnterprise (figura 3), in lista de firma din partea inferioara a machetei ar fi aduse cele doua firme:

  • „Demo SRL”
  • „Exemplu SRL”

la care am dat acces grupului de utilizatori anterior creat „Utilizatori WME”.

Sa apasam Nu, pentru a adauga aceste doua firme manual. Facem acest lucru pentru a va arata cum se adauga o linie intr-o grila din WinMENTOR Enterprise.

Fig. 7

Apasati si din view-ul cu firme selectati cu DubluClick sau ENTER firma „Demo SRL”, apoi „Exemplu SRL”. Apasati Esc si veti observa ca cele doua firme au aparut in grila.

Explicarea detaliata a Adaugarii / Stergerii liniilor in grila

4. Apasati butonul Salvez si macheta Utilizatori WMEnterprise ar trebui sa arate ca in figura 8.

Fig. 8

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.