Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com WinMENTOR: ERP gestiune, contabilitate Romania
ro

Veste bună pentru toţi contribuabilii aflaţi pe lista ANAF

Sistemul de raportare SAF-T a devenit obligatoriu și pentru firmele mijlocii, de la 1 ianuarie 2023. Întrucât lista acestora a fost modificată în mod repetat, ANAF a pus la dispoziție pe site-ul propriu o nouă versiune a acesteia. Ea cuprinde primele 15.127 de firme din această categorie, selectate în funcție de un indicator calculat după cifra de afaceri, obligațiile fiscale declarate și cheltuielile cu personalul.

Ordinul ANAF 1.783/2021, modificat prin Ordinul 2.518/2022 prevede: „Obligația de transmitere a fișierului standard de control fiscal prin intermediul Declarației informative D406 devine efectivă pentru fiecare categorie de contribuabili, astfel: c) pentru contribuabilii încadrați în categoria contribuabili mijlocii la data de 31 decembrie 2021, obligația de depunere a Declarației informative D406 începe de la data de 1 ianuarie 2023, care reprezintă data de referință pentru contribuabilii mijlocii”.

Trebuie menționat că firmele care nu sunt incluse în ultima versiune a listei ANAF au posibilitatea de a implementa opțional raportarea SAF-T începând din ianuarie 2023 – însă fără a mai putea renunța ulterior – prin depunerea unei declarații informative D406 (SAF-T) validată de ANAF. Companiile nou intrate în sistem vor beneficia de o perioadă de grație de 6 luni de la data de referință, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul marilor contribuabili, anul trecut.

Vestea noastră bună este că TH JUNIOR și INFO MENTOR au implementat cu succes SAF-T încă din primăvara 2022, atât în aplicația WinMENTOR cât şi în suita ERP WinMENTOR ENTERPRISE! Astfel, utilizatorii acestor două aplicații pot depune liniștiți raportarea SAF-T, atât de complicată, încă, pentru mulţi alţii!

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.