ro
Nr. Denumire Valoare Efect
0.07 Cont viramente interne In tranzactii casa/banca, la viramente interne, este pus automat contul ales aici. Pe machetele de trezorerie contul nu poate fi modificat (implicit 581).
0.08 Cont cecuri de incasat Contul ales in aceasta constanta se foloseste la generarea jurnalului tranzactiilor in curs atunci cand se selecteaza la Tip decont optiunea „Cecuri”. Implicit 511.02
0.09 Cont venit diferente curs valutar Inregistreaza diferenta favorabila rezultata din  compensarile in valuta, in care se egaleaza valorile compensate prin  modificare de  curs valutar.
0.10 Cont cecuri de plata Contul ales in aceasta constanta se foloseste la generarea jurnalului tranzactiilor in curs, atunci cand se selecteaza la Tip decont optiunea „Cecuri”. Implicit 403
0.11 Cont cheltuieli diferente curs valutar Inregistreaza diferenta nefavorabila rezultata din  compensarile in valuta, in care se egaleaza valorile compensate prin  modificare de curs valutar.
0.12 Cont efecte de incasat Contul ales in aceasta constanta se foloseste la generarea jurnalului tranzactiilor in curs, atunci cand se selecteaza la Tip decont optiunea „Cecuri”. Implicit 511.03
0.13 Cont efecte de plata Contul ales in aceasta constanta se foloseste la generarea jurnalului tranzactiilor in curs, atunci cand se selecteaza la Tip decont optiunea „Efecte acceptate”. Implicit 403
0.14 Cont efecte remise (incasari) Contul ales in aceasta constanta se foloseste la generarea jurnalului tranzactiilor in curs, atunci cand se selecteaza la Tip decont optiunea „Efecte remise”. Implicit 511.04
0.15 Cont efecte remise (plati) Contul ales in aceasta constanta se foloseste la generarea jurnalului tranzactiilor in curs, atunci cand se selecteaza la Tip decont optiunea „Efecte remise”. Implicit 403.
0.16 Calcul automat TVA la plati in avans Nu

Da
La incasarile in avans, se introduce TVA platit pentru suma, in Jurnal. Valoare implicita.
0.17 Calcul automat TVA la incasari in avans (lei) Da

Nu
La incasarile in avans, se introduce TVA colectat asupra sumei, in Jurnal. Valoare implicita.
0.18 Calcul automat TVA la incasari in avans (valuta) Nu
Da
Valoare implicita.
Se calculeaza automat TVA din valoare avans la incasarile in valuta.
0.19 Viramente de la angajati fara cont intermediar de viramente interne Nu
Da
Valoare implicita.
Viramentele de la angajati se fac printr-un cont intermediar de viramente interne.
0.20 Venituri regularizare valuta Cont implicit pentru veniturile rezultate din regularizare valuta. Valoare implicita 765.
0.21 Cheltuieli regularizare valuta Cont implicit pentru cheltuielile rezultate din regularizare valuta. Valoare implicita 765.
0.22 Cont provizion pentru deprecierea creantelor-clienti Cont folosit pe machetele de regularizare valuta in cazul in care se opteaza pentru inregistrare provizion.
0.23 Venituri din provizioane pentru deprecierea creantelor-clienti.
Contul de venit utilizat in corespondenta cu contul de provizion pentru inregistrarea diminuarii sau anularii provizionului (diferente favorabile).
0.24 Cheltuieli provizioane pentru deprecierea creantelor-clienti
Contul de cheltuiala utilizat in corespondenta cu contul de provizion pentru inregistrarea constituirii provizionului (diferente nefavorabile).
0.25 Regularizare casa/banca cu cont din constante Da

Nu
Numai la regularizare banci, in jurnal, vor fi folosite conturile din constantele urmatoare.
Se folosesc configurarile contabile pentru bancile in valuta. Valoare implicita.
0.26 Cont intermediar furnizor la plati direct pe cheltuieli Contul ales va fi folosit drept cont intermediar in operatiunile de trezorerie inregistrate direct pe cheltuieli
0.27 Cont intermediar client la incasari direct pe venit Contul ales va fi folosit drept cont intermediar in operatiunile de trezorerie inregistrate direct pe venituri
0.28 Regularizarile includ avize la / de la parteneri Nu
Da
Valoare implicita.
Include intre documentele regularizate si avizele nefacturate inca.
0.29 Regularizarile includ avansurile facturate Da
Nu
Valoare implicita.
0.30 Tranzactii in curs: cont intermediar acceptare pentru incasare Contul ales va fi folosit drept cont intermediar pentru incasari in operatiunile de tranzactii in curs.
0.31 Tranzactii in curs: cont intermediar acceptare la plata Contul ales va fi folosit drept cont intermediar pentru plati in operatiunile de tranzactii in curs.
0.32 Sertar: utilizare sertar Nu
Da
Valoare implicita.
Activeaza modul de lucru cu sertar de cec-uri stinse prin tranzactii curente.
0.33 Mod inregistrare diferente de curs valutar prin cont de banca


prin cont partener
Valoare implicita. Consta in stingerea obligatiei la curs initial si apoi reglare prin cont de diferente, iar in caz de scadere curs presupune incarcare rulaje la cont de casa/ banca.
In cazul scaderii cursului valutar, se inregistreaza intai suma incasata/ platita pe cont de casa/ banca si apoi diferentele de curs prin cont de partener.
0.34 Registrul de casa : valoare maxima plati/zi pentru un furnizor 0 Specifica maximul sumei valorilor platilor care pot fi facute de catre un furnizor intr-o singura zi Valoare implicita = 0.
0.35 Registrul de casa: valoare maxima incasari/zi pentru un client 0 Specifica maximul sumei valorilor platilor care pot fi facute catre un client intr-o singura zi Valoare implicita = 0.
0.36 Regularizari avize : doar avizele care au sold mai mare de… 0 Se poate specifica  o valoare minima pentru avizele care vor fi luate in considerare la regularizare. Valoare implicita = 0.
0.37 Cont provizion pentru deprecierea debitorilor diversi Cont provizion ales pentru deprecierea debitorilor diversi.
Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.