ro

Deoarece programul permite inregistrarea mai multor categorii de preturi pentru un articol, prin intermediul acestei grupe de constante se stabileste categoria implicita de pret utilizata in tranzactiile de:

  • vanzare (iesiri) – pe facturi, avize de expeditie, chitante fiscale, facturi export;
  • miscari interne – de transfer;
  • iesiri catre subunitati (fiecare subunitate poate avea propriile categorii de preturi).
Nr. Denumire Valoare Efect
01 Categorie implicita pret la iesiri Stabileste categoria de pret implicita pentru iesiri.
02 Categorie implicita pret la  iesiri catre subunitati Stabileste categoria de pret implicita pentru iesiri catre subunitati.
03 Categorie pret pt. ‘Pret in zero’ (regim farmacie) Precizeaza Categoria de pret care reprezinta „Pretul in 0” (obligatoriu nominal fara TVA), atunci cand se lucreaza in regim farmacie.

Precizarea categoriei implicite de pret are ca efect preluarea automata din nomenclatorul de articole a pretului corespunzator categoriei specificate, in cazul in care clientul sau gestiunea de destinatie nu au precizata categoria de pret utilizata in tranzactii.

In cazul in care pentru un articol nu a fost incarcata categoria de pret precizata in constante, si nu exista precizari in ceea ce priveste categoria de pret utilizata nici la partenerul sau gestiunea de destinatie, se ofera utilizatorului posibilitatea selectarii pretului dintre categoriile incarcate in nomenclatorul de articole, afisandu-se lista lor cu prompterul pozitionat pe categoria implicita indicata in nomenclator.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.