ro

Retetele si proiectele generice sunt utilizate pentru a asigura coerenta configurarilor proiectelor de fabricatie si pentru a usura utilizarea acestora. Ele se utilizeaza pentru orice fel de produse si semifabricate indiferent daca se lucreaza sau nu cu materiale cu atribute sau cu echivalente.

Retete generice: In nomenclatorul de retete trebuie ca macar una sa fie generica. Aceasta este marcata in view-uri prin culoarea fundalului verde.

Conditii pe care trebuie sa le indeplineasca o reteta generica:

  • doar o reteta a unui articol poate fi generica
  • reteta trebuie sa fie activa si operata
  • componentele de tip complex si reper trebuie sa aiba reteta generica

La salvarea retetei curente se completeaza implicit bifa de generica si se da mesaj de atentionare daca nu exista nici o alta reteta generica la un articol si daca sunt indeplinite conditiile de reteta generica.

Setarea unei retete ca generica are ca efect scoaterea bifei de la vechea reteta generica. De asemenea, se scoate bifa de generica de la toate proiectele in care era implicata vechea reteta generica.

Nu se poate scoate bifa de generica de la o reteta. Trebuie bifata alta reteta ca generica si automat se scoate bifa de reteta generica de la vechea reteta.

Nu se poate sterge o reteta generica. Trebuie bifata alta reteta ca generica si automat se scoate bifa de reteta generica de la vechea reteta care ulterior se poate sterge.

Proiecte generice: Doar un proiect pentru un articol poate fi generic la un moment dat. Acesta este marcat in view-uri prin culoarea fundalului verde.

Proiectul generic se creeaza doar automat din Comenzi client sau Dispozitii de productie pe stoc daca nu exista deja un proiect generic. Nu se pot crea manual proiecte generice. Nu se poate seta manual un proiect generic ca negeneric.

Modificarea retetelor: poate consta in modificare de articole componente, cantitati, index local sau tip componenta din materiale/lohn in complex/reper si invers. Modificarea tipului componentei din material in lohn si invers, sau din complex in reper si invers, nu se considera modificare de reteta.

Nu se poate modifica o reteta implicata in proiecte functionale (adica utilizate in comenzi clienti sau dispozitii de productie pe stoc) pentru ca altfel, proiectul asociat pe comenzi nu ar mai fi conform retetelor de la momentul respectiv. Daca se doreste totusi modificarea unei retete, se poate crea o noua reteta cu import din cea veche si apoi se pune vechea reteta pe inactiva. Implicit, si proiectele in care era implicata vechea reteta vor deveni inactive.

Este permisa modificarea unei retete implicate in proiecte nefunctionale (adica neutilizate in comenzi clienti sau dispozitii de productie pe stoc) dar are ca efect stergerea respectivelor proiecte pentru ca nu ar mai fi coerente.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.