ro

Se gaseste in COMERCIAL > Clienti > Facturare contracte tip abonament


macheta permite generarea automata a facturilor de tip abonament pentru contractele introduse in COMERCIAL > Clienti > Contracte comerciale cu clientii.

Click pe numarul butonului pentru detalii

1. Selectare / ordonare contracte

Se introduce ziua facturarii si prin apelarea butonului Preluare (punctul 4) sunt aduse toate contractele active si nefacturate cu acea data de facturare; se selecteaza carnetul de document si apoi se apeleaza butonul Facturare (punctul 5).

Se poate stabili ordinea in care vor fi generate facturile. Criteriile posibile pentru ordinea generarii sunt:

  • Agent / Adresa sediu
  • Agent / Numar contract
  • Agent / Partener
  • Numar contract
  • Partener

Daca pe Contractul comercial cu clientii a fost introdus si agentul, atunci se pot genera doar facturile asociate unui anumit agent. Trebuie debifata in prealabil optiunea Indiferent de agent.

In cazul in care partenerii sunt grupati pe clase, se pot genera facturile de tip abonament doar pentru clientii dintr-o anumita clasa. Pentru aceasta, trebuie debifata optiunea Indiferent de clasa partener.

Pentru articolele stocabile se poate stabili gestiunea si tipul contabil implicit de preluare din care se va face livrarea la generarea automata a facturilor.

2. Carnet document

Dupa ce s-a facut preluarea facturilor, trebuie specificat carnetul de document care va fi folosit pentru factura generata.

Carnet de document

3. Preluare

Dupa ce se introduce ziua facturarii, la apasarea butonului Preluare sunt aduse toate contractele active si nefacturate cu acea data de facturare care au fost introduse in Contracte comerciale cu clientii (din COMERCIAL > Clienti).

4. Facturare

Genereaza facturile de tip abonament (dupa ce au fost Preluate cu butonul de la punctul 3) care contin in campul observatii datele de identificare ale contractului.

Pe factura generata, in campul Observatii, sunt preluate observatiile de pe contract si sunt completate cu numarul contractului, data si luna pentru care a fost generat.

5. Listari

Facturile pot fi listate direct din acest generator de facturi din contracte de tip abonament sau de pe documentul de iesire. De asemenea, se poate lista un borderou al facturilor generate cu ajutorul optiunii Borderou.

La listarea facturii, dupa alegerea versiunii de listare, se deshide macheta din imaginea de mai jos.

Daca se bifeaza optiunea Tip selectie: includ listate, atunci in lista vor fi aduse si facturile generate dar care au fost deja listate.

La apasarea butonului Toate/Niciuna se va bifa/debifa in grila coloana Sel pentru toate facturile.

Se pot pregati pentru listare un numar de facturi, specificat in campul Nr. de selectii, sau se poate defini un interval pentru listare, definit in cele doua campuri ale butonului Interval.

Daca se alege una din optiunile Clientul curent / Agentul curent, atunci se vor lista toate facturile care apartin clientului / agentului selectat.

Listare

Configurarea listarii

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.