ro

Daca se poate estima cat se va vinde pe o perioada mai mica sau egala cu un an, atunci, pe baza retetelor de productie se poate estima de ce materiale va fi nevoie. Pornind astfel de la previziunea cantitatilor de produse si a celor de materiale, se pot estima incasarile din vanzarile de produse si platile aferente achizitiei de materiale.

CONFIGURARI

Fisierul din care se importa vanzarile previzionate trebuie sa fie în format XLS:

  • pe prima linie sunt saptamanile cu denumire in format AAAASS
  • pe prima coloana sunt produsele identificate prin cod extern

In nomenclatorul de articole, pentru produsele care se previzioneaza, trebuie setat „Termen de plata” si „Pret de vanzare”. Pentru materiale, trebuie setat „Producatorul”.

In nomenclatorul de parteneri, la producatori trebuie setata „Scadenta implicita la cumparare”.

In nomenclatorul de retete trebuie bifate cele implicite ca sa se poata crea structura arborescenta a produsului din inlantuirea retetelor implicite.

In nomenclatorul de oferte trebuie inregistrata una cu preturi generice pentru materialele din retete.

II. FUNCTIONARE

In Expert > Expertize > Estimari productie pentru cash flow saptamanal:

Tabul Estimare vanzari: aici se importa fisierul cu estimarile de vanzari de produse pe un an, impartite pe saptamani:

  • Valoare vanzari contine:
  • Cantitatile conform XLS;
  • Valorile de vanzari de produse = Cantitati * Pret de vanzare;

(sunt repartizate pe saptamani, în functie de saptamana cantitatii, plus termenul de plata din nomenclatorul de articole)

  • Total pe saptamani: suma valorilor de mai sus. Aceste valori ajung in Cash-flow-ul saptamanal la rubrica „Incasari din estimari productie”. Totalul general este afisat în coltul din dreapta sus al machetei.
  • Necesar de produs contine:
  • Necesarul de produs pe sapt X = Stoc optim – Stoc la moment + Cantitatile pe saptamanile anterioare si sapt X – necesarurile stabilite pe saptamanile anterioare.

Materialele necesare se calculeaza din retete conform cantitatilor de produse si se centralizeaza pe tabul Estimare achizitii.

Cantitatiile de materiale = Stoc optim– Stoc la moment + Estimari de consum din saptamanile anterioare si sapt X – Cantitati pe saptamanile anterioare.

Valori de materiale = Cantitati * Pret de oferta.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.