ro

Decaratia 394 – Bonuri emise prin casa de marcat ca facturi simplificate

FUNCTIONARE:

Conform HG 84 din 06.03.2013 a fost modificata generarea declaratiei astfel:

  • E        facturi generate din modulul „Emulare tastatura case de marcat”, chitante fiscale pentru care in rubrica „Text nefiscalizat” a fost inregistrat codul fiscal al cumparatorului platitor de TVA, nefiind specificat clientul si pentru care valoarea se inscrie in plafonul de 100 euro la cursul zilei curente.

Daca a fost specificat clientul, flag-ul pentru factura simplificata trebuie sa aiba valoarea „Da” (criteriul legat de valoarea plafonului se pastreaza).

  • T                plati din trezorerie (casa si justificarea avans) de tip „Direct pe cheltuieli (TVA)” cu TVA-ul diferit de 0 si campul observatii continand caracterul „/”. Se va utiliza numai in cazul in care s-au inregistrat in trezorerie „Direct pe cheltuieli (TVA)” facturi de achizitie. Se mai poate seta constanta „Tranzactii pe cheltuieli/venituri: cer partenerul = Da” pentru tranzactiile direct pe cheltuieli cu TVA diferit de 0, iar in acest caz nu mai este nevoie sa se completeze la observatii codul fiscal si denumirea deoarece ele sunt memorate automat prin selectarea partenerului, dupa alegerea contului.
  • F                facturi de intrare si iesire  introduse in program in machetele corespunzatoare, cu observatia ca se exclud cele de tip autofacturare sau cu TVA = 0, chitantele/bonurile fiscale de intrare si iesire pentru care furnizorul, respectiv clientul, sunt platitori de TVA, „Factura simplificata” are valoarea Da, iar valoarea bonurilor nu depaseste plafonul de 100 euro la cursul zilei curente.
  • F+T+E        toate de mai sus, aceasta optiune este implicita.

Nota: Cursul zilei curente este cursul valutar de la BNR din ziua precedenta. Cursul trebuie completat obligatoriu, altfel, bonurile nu vor fi preluate in declaratie.

Pentru a putea face preluarea, respectand plafonul respectiv, s-a introdus o noua categorie de constante generale de functionare: DECLARATII.

Aceasta contine urmatoarele constante noi:

  • Banca curs moneda pentru verificare limita bonuri Decl. 394 – banca (BNR?)
  • Moneda pentru verificare limita bonuri Decl. 394 – va trebui sa selectati EURO
  • Limita maxima pt. Includere bonuri in Decl. 394 – 100
  • Emulare tastatura: Implicit setare flag “Factura simplificata” la bonurile cu client completat

vezi figura 1.

Figura 1.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.