ro

Conturi diverse intrari iesiri

Nr. Denumire Valoare Efect
0.1.01 Cont cheltuieli operatii mijloace fixe Contul de cheltuiala care se foloseste in corespondenta cu contul reprezentativ al mijlocului fix, pentru a descarca valoarea neamortizata a acestuia (in cazul vanzarii, casarii). Valoare implicita 658.03.
0.1.04 Clasa de cheltuieli Se precizeaza clasa conturilor de cheltuieli (implicit clasa 6).
0.1.05 Clasa de venituri Se precizeaza clasa conturilor de venituri (implicit clasa 7).
0.1.07 Cont discount de la furnizor Contul implicit pentru discountul inregistrat direct pe cont. Poate fi modificat la facturare (implicit 767).
0.1.08 Cont discount catre client Contul implicit pentru discountul inregistrat direct pe cont. Poate fi modificat la facturare. (implicit 667)
0.1.09 Discount pe linie pentru clienti Contabilizat separat pe cont
Contabilizat prin diminuare venit
Apare in jurnal pe contul stabilit pe macheta de iesire. Valoare implicita
In jurnal, discountul nu apare pe un cont anume, el diminueaza doar venitul.
0.1.13 Special pentru Partida simpla Contul pereche pentru conturile in afara bilantului (implicit 999).
0.1.15 Cont grad utilizare mijloace fixe <100% Cont in afara bilantului in care se inregistreaza lunar partea din amortizare aferenta gradului de neutilizare a mijlocului fix (implicit 804.05).
0.1.16 Cont contabilizarea livrari interne ca intrari in rosu Acest cont este folosit doar pe transfer intre gestiuni in cazul in care constanta de functionare (Contabile) Miscari interne, iesiri: inregistrari contabile = ca intrari in rosu / doar transferurile ca intrari in rosu. Efectul completarii acestui cont (de ex. 473) consta in generarea notei 301 = 473 (+) si 371 = 473 (-) in loc de 301= 371 (+).
0.1.19 Cont cheltuieli in avans Cont implicit pentru cheltuielile in avans.
0.1.20 Cont suplimentare curs pe factura la aviz Cont implicit pentru diferenta de curs aparuta la factura la aviz.
0.1.25 Cont cumulativ diferente curs valutar la stornare avans furnizor Cont implicit pentru diferenta de curs aparuta la stornare avans furnizor.
0.1.26 Cont cheltuieli diferente curs nefavorabile la stornare avans furnizor Cont implicit pentru inregistrarea diferentei de curs nefavorabile la stornarea avansului de la furnizor.
0.1.27 Cont venituri diferente curs favorabile la stornare avans furnizor Cont implicit pentru inregistrarea diferentei de curs favorabile la stornarea avansului de la furnizor.
0.1.30 Cont cumulativ diferente curs valutar  la stornare avans clientilor Cont implicit pentru inregistrarea diferentei de curs favorabile la stornarea avansului catre  clienti.
0.1.31 Cont cheltuieli diferente curs nefavorabile la stornare avans client Cont implicit pentru inregistrarea diferentei de curs favorabile la stornarea avansului catre  clienti.
0.1.32 Cont venituri diferente curs favorabile la stornare avans client Cont implicit pentru inregistrarea diferentei de curs nefavorabile la stornarea avansului catre  clienti.
0.1.33 Cont corectie TVA neexigibil pentru factura la aviz in valuta Cont implicit pentru corectia TVA neexigibile pentru factura la aviz in valuta.
0.1.64 Cont inregistrare valoare transport de repartizat in pretul de achizite Doar serviciile intrate pe acest cont se considera valoare transport si se repatizeaza pe achizitii de stoc.
0.1.69 Cont provizioane grarantii de buna executie clienti Cont implicit pentru inregistrarea garantiei de buna executie la clienti.
0.1.70 Cheltuieli cu provizioane grarantii de buna executie clienti Contul de cheltuiala pe care se inregistreaza provizionul aferent garantiei de buna executie oprite pe facturile de servicii.
0.1.71 Venituri din provizioane grarantii de buna executie clienti Contul de venit pe care se inregistreaza stornarea provizionului aferent garantiei de buna executie stornate.
0.1.72 Debit asociere participatiune Cont implicit debit asociere participatiune,
0.1.73 Credit asociere participatiune Cont implicit credit asociere participatiune
0.1.74 Cont implicit pentru suplimentarea valorii receptiei Cont implicit pentru suplimentarea valorii receptiei.
Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.