ro

Consumuri pentru productia obtinuta:

Ipoteza de lucru pentru aceasta lista este urmatoarea: pentru predarile din luna de lucru toate consumurile aferente se afla in aceeasi luna.

La prima lansare a listei pe o anumita luna se calculeaza “Preturile rezultate din consumurile de materiale” pentru produse si semifabricate pentru toate lunile de pe firma.

Preturile rezultate folosite in lista pot fi recalculate in cazul in care unele consumuri sau predari au fost modificate de la ultima rulare, folosind optiunea „Recalcul valoare materiale”.  Recalculul are loc numai pentru predari din luna de lucru.                

Pret rezultat  =  Suma consumurilor de materiale din structura arborescenta a obtinerii respectivului semifabricat/produs
Cantitatea predata

(Daca intr-un bon de consum se consuma un semifabricat obtinut din alta nota de predare se continua cautarea pana la ultimul nivel de consum, adica pana cand se ajunge la consumuri de materiale. In acest fel sunt incluse in calcul toate materialele din diverse stadii de fabricatie care au stat la baza obtinerii respectivului semifabricat/produs).

Lista prezinta in paralel:

  • Consumurile reale si Consumurile teoretice (cele din retetele asociate in comenzile interne aferente). Analiza porneste de la notele de predare. Se compara cantitatea lansata cu cea predata efectiv. Din nota de predare se identifica numarul de comanda interna si apoi se cauta toate bonurile de consum inregistrate pentru respectiva comanda interna. Acestea reprezinta consumurile reale. Materialele teorice sunt cele din retetele asociate comenzii interne multiplicate cu cantitatea lansata.
  • Preturile contabile, Preturile rezultate din valorile materialelor consumate si Preturile din retete. Preturile contabile sunt aduse din bonurile de consum. Preturile rezultate sunt aduse din tabela completata la apelarea optiunii Recalcul valori materiale. Preturile din retete sunt aduse din reteta asociata comenzii interne de la momentul actual.

Mai jos este prezentat un model de lista:

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.