ro

Prezinta toate consumurile de materiale (deci nu si semifabricate) realizate pentru obtinerea de produse / semifabricate. Sunt prezentate in paralel consumurile reale cu cele teoretice din retetele asociate in comenzile interne aferente.

Analiza porneste de la notele de predare si se compara cantitatea lansata cu cea predata efectiv.

Din nota de predare se identifica numarul de comanda interna si apoi se cauta toate bonurile de consum inregistrate pentru respectiva comanda interna. Daca intr-un bon de consum se foloseste un semifabricat obtinut din alta nota de predare se continua cautarea pana la ultimul nivel de consum (adica pana cand se ajunge la consumuri de materiale, nu de semifabricate obtinute din productia proprie). In acest fel, sunt aduse in lista toate materialele din diverse stadii de fabricatie care au stat la baza obtinerii respectivului produs.

Din cantitatile consumate se scade productia neterminata inregistrata la nivel analitic (productia neterminata se poate inregistra sintetic, pe totaluri pe comenzi interne, sau analitic, pe articole consumate). Aceasta scadere se face deoarece e posibil ca anumite consumuri sa fie efectuate dar sa nu fie aferente predarilor deja efectuate ci unor predari ulterioare.

Preturile consumurilor realizate sunt medii ale preturilor din bonurile de consum. Preturile teoretice sunt medii calculate din preturile din retetele asociate pe comenzile interne (sunt preturile din comanda de la momentul asocierii, nu de la momentul actual).

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.