Se gaseste in PRODUCTIE > Tehnologie > Articole compuse
Click pe numarul butonului pentru detalii
1. Articol compus |
Selecteaza articolul din nomenclator pentru care se va defini reteta.
2. Clasa produs |
Buton pentru asocierea articolului compus unei anumite clase (in cazul in care acestea sunt grupate pe clase de produse).
Clase de produse
3. Traseu tehnologic |
Reprezinta gestiunea in cadrul careia are loc procesul de productie.
Sunt aduse aici doar gestiunile la care Tip gestiune este „Sectie productie”.
4. Lot optim / Tip calcul pret referinta / Pret de referinta |
Lot optim: reprezinta cantitatea (produsului finit) care se va obtine pe baza acestei retete.
Pret de referinta: va fi adus Pretul de referinta completat in Fisa articolului > Lunare.
5. Articole consumate |
Tab-ul contine articolele componente ale retetei.
6. Manopera |
Se aleg operatiile tehnologice necesare realizarii produsului.
In coloana „Dif.(Cat)” se selecteaza gradul de dificultate (categoria) operatiei, fiecare categorie avand un tarif orar propriu.
Dupa completarea in coloana „Tu(min)” a timpului necesar fiecarei operatii, in ultima coloana („Valoare”) se va afisa costul fiecare operatii necesare realizarii produsului.
7. Fisa masuratori |
Se completeaza informatii cu descrierea operatiilor, frecventei de executie, metodei de utilizare si a echipamentului utilizat.
8. Produse reziduale |
Selecteaza articolele (produse reziduale) valorificabile din nomenclatorul de articole.
Observatie:
Spre deosebire de materiale, ce urmeaza a fi consumate in procesul de fabricatie, produsele reziduale vor fi predate la magazie ca fiind aferente comenzii interne de productie, caz in care vor fi luate in seama la postcalcul prin diminuarea consumului cu valoarea produselor reziduale rezultate (deci atentie la pretul de inregistrare al acestor produse reziduale).
9. Descriere |
Camp editabil pentru introducerea informatiilor suplimentare referitoare la reteta.
10. Observatii |
Campuri pentru introducerea observatiilor referitoare la articolul compus.
11. Norme de aprovizionare |
Se pot adauga mai multe norme de aprovizionare. Acestea se pot schimba automat la modificarea retetei, daca se opteaza pentru asta.
12. Articole |
Se selecteaza din nomenclator articolele (cu cantitatea necesara) care compun reteta.
13. Pret |
Butonul este folosit pentru antecalculul de materiale. Aici se poate opta intre aducerea de preturi minime, maxime si medii din Stoc sau din Oferte. Acest pret este doar informativ pe reteta.
Pretul de productie
14. Articole echivalente |
Se pot defini articole echivalente pentru materialele din reteta. Aceste echivalente sunt prioritare celor din grupele de echivalenta si se pot utiliza pe macheta intermediara de preluare articole din Comanda interna pe Bonul de consum si pe macheta Raportare realizare productie. Se poate stabili si prioritatea acestor articole echivalente.
Observatie:
La Comenzi interne, daca sunt definite aici echivalente pentru articolele consumate la nivel de reteta, in Comanda Interna pe butonul „Proiect” in coloana „Articol echivalent” se poate selecta articolul echivalent definit in reteta.
15. Grup de butoane pentru adaugarea/stergerea liniilor in grila |
Click pentru detalii…
16. Functiile butonului plus albastru |
Import materiale din format XLS.
17. Profit estimat |
- % profit
- valoare profit
- Pret final client
18. Costuri estimate |
- % administratie generala
- Valoare AG
- Coeficient cheltuieli indirecte
19. Identificatori |
Campuri care contin informatii referitoare la denumirea retetei, la data intocmirii si la proiectant.
20. Detalii dimensionale |
Daca in fisa articolului sunt introduse relatiile de echivalenta intre unitatea de masura principala si cea specifica, atunci in acest tab pot fi introduse detaliile dimensionale ale articolului compus.
21. Proiecte |
22. Arhiva documente atasate |
Click pentru detalii…
23. Listare |
Afiseaza lista formularelor ce pot fi listate pentru documentul curent. Butonul este activ dupa salvarea machetei.
Interfata listare
Configurarea listarii
24. Metoda procesare |
Metoda de procesare poate fi:
- agregare
- dezagregare
25. Reteta informativa |
Retetele informative nu vor putea fi folosite pe comenzile interne.
26. Import reteta |
Deschide o lista cu retetele existente. Selectand una din retete, articolele, manopera si produsele reziduale din acea reteta sunt aduse cu tot cu cantitati in noua reteta. Practic se copie reteta selectata in cea nou definita.