ro

Optiunea se gaseste in MENTOR > Alte module > AdminJOBs > Alerte.

Alertele sunt utilizate pentru a informa persoanele interesate de diverse situatii aparute pe parcursul exploatarii aplicatiei. Informarea se poate face pentru parteneri prin eMail sau SMS, iar pentru angajatii firmei prin eMail, SMS, mesagerie interna WME. De asemenea, pentru agenti sau operatori,  alertele genereaza automat taskuri ce descriu sarcini care le revin acestora ca rezultat al analizarii bazei de date.

Interogarea bazei de date se executa automat, pe baza unui orar atasat alertei. Programul ofera un set de alerte predefinite, dar se pot imagina si alte notificari, in functie de specificul firmei. Descrierea frazei SQL de interogare poate fi facuta de catre operatori pe baza exemplelor din alertele predefinite. Adaugarea sau modificarea frazelor SQL de interogare este facilitata de sistemul automat de propunere a denumirilor de campuri pentru fiecare tabela in parte. Editorul SQL evidentiaza pe baza de culori cuvintele cheie ale limbajului, pe masura descrierii frazei.

Actualizarea alertelor predefinite se realizeaza din Service – Actualizari – Actualizare sabloane alerte sau direct din view-ul de alerte.

In cadrul alertei se completeaza obligatoriu urmatoarele campuri: Explicatii, Nume ORACLE, Orar executie, Initiator (sender), Activa = Da/Nu . Desigur, fraza SQL de interogare trebuie sa fie corecta pentru a obtine rezultatul dorit.

“Nume obiect Oracle” reprezinta o denumire unica in baza de date si este folosit de server pentru a identifica orarul in sistemul scheduler al motorului bazei de date.

Initiatorul (senderul) va fi un user WME care va fi asociat in nomenclatorul de personal unui angajat (Nomenclator personal – tabul 2. Date de lucru). Angajatului trebuie sa i se completeze obligatoriu o adresa de email (aceasta adresa va aparea in email-urile trimise la sectiunea Expeditor).

Pentru a functiona trimiterea emailurilor, trebuie facute toate setarile legate de inregistrarea serverului de email. Transmiterea de SMS-uri presupune incheierea in prealabil a unui contract cu o firma care presteaza servicii de transmitere SMS.

Butonul de actualizare sabloane permite importul sabloanelor nou aparute in comunitatea WME si aflate in arhiva Martor.tgz primita la upgrade. 

Butonul “Fraza SQL” permite importul unei alerte predefinite din lista de sabloane importate.

Alerte predefinite pe care le puteti importa din sabloane:

 • Intrari cu certificat de calitate nesosit in 10 zile
 • Comenzi nefacturate din luna, toate subunitatile
 • Scadentar clienti cu trimitere email doar la clienti
 • Scadentar clienti cu trimitere email doar la agenti
 • Lista partenerilor care nu au adresa de email completata in nomenclator, dar au facturi scadente neachitate
 • Stocuri expirate
 • Stocuri ce expira in 10 zile
 • Stocuri sub limita minima
 • Scadenta cecuri de incasat
 • Scadenta ratelor de leasing (data din graficul de pe contract)
 • Scadenta ratelor de leasing (data scadenta din factura generata)
 • Alerta pentru expirare autorizatii auto

Cu trecerea timpului, colectia de alerte predefinite se va dezvolta. Pe masura ce apar noi cerinte din practica, alertele imaginate de comunitatea WME vor fi adaugate in sistem, spre beneficiul tuturor.

Alerta deja salvata poate fi testata pe loc prin utilizarea butonului “Test”.  Daca apar mesaje de eroare la executia frazei SQL prin testare, atunci trebuie gasite erorile strecurate in editarea frazei de la alerta curenta.

Daca se doreste vizualizarea listei de executie a job-urilor de alertare, se poate folosi butonul “Istoric rulare”.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.