ro
  • Se gaseste in MENTOR > Nomenclatoare > Articole > Unitati masura
  • Unitatea de masura se poate atribui direct din Fisa articolului > 1.Date generale
Unitatea de masura principala / secundara

Unitatea de masura selectata aici este considerata unitate de masura principala pentru articolul respectiv. Astfel, pe toate machetele, la selectarea unui articol, unitatea de masura implicit afisata este cea din fisa articolului.

Pentru unitatea de masura principala se pot defini si unitati de masura secundare, ca in exemplul de mai jos, pentru care trebuie introdusa paritatea cu unitatea de masura principala.

Exemplu:

1 Tona = 1000 Kg

Pe documente, la schimbarea unitatii de masura principala cu cea secundara (la apasarea butonului Kg din imaginea de mai jos), conversia cantitatii si a pretului se vor face automat.

Unitatea de masura specifica

Exista posibilitatea de a asocia o unitate de masura specifica articolului si de a selecta relatia dintre unitatea de masura principala si cea specifica.

Cantitatea exprimata in UM principala poate fi multiplul cantitatii exprimate in UM specifica, sau invers (imaginea de mai jos).

WinMENTOR ENTERPRISE are deja predefinite relatiile ce pot exista intre UM principala si UM specifica, in functie de una, de doua, sau de  toate cele trei dimensiuni (D1 , D1 x D2 , D1 x D2 x D3).

Se poate astfel selecta una dintre relatiile dintre unitatea de masura principala (UM) si unitatea de masura specifica (UMspec), in functie de dimensiuni.

Luam ca exemplu relatia dintre UM principala si UM specifica din imaginea de mai sus. Pe documentul de intrare, dupa selectarea articolului (imaginea de mai jos), trebuie sa introduceti cantitatea in UM specifica, Dimensiunea D1 si Dimensiunea D2, iar cantitatea in UM principala va fi completata automat pe document.

Pe receptie, cu butonul pentru afisarea coloanelor secundare (imaginea de mai jos), va aparea coloana cu stocul in unitatea de masura specifica.

Unitatea de masura alternativa

Pe fisa articolului, alaturi de unitatea de masura principala poate fi introdusa si o unitate de masura alternativa.

Daca se folosesc unitati de masura alternative, pe receptie trebuie completata obligatoriu si cantitatea in unitatea de masura alternativa (ca in imaginea de mai jos). Pentru a avea acces la aceste coloane trebuie sa apasati butonul pentru afisarea coloanelor secundare.

Observatie:

Unitatile de masura nu pot fi modificate dupa ce au fost inregistrate tranzactii de stoc.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.