ro

Se gaseste in  PRODUCTIE > Lansare > Programare fabricatie


PROGRAM:

Popularea programului de fabricatie (figura 1) se face pe baza selectiei din PORTOFOLIUL DE COMENZI INTERNE vizualizat la selectia butonului “+” verde (vezi figura 2).

Selectarea butoanelor radio din partea de jos a ferestrei pune in evidenta comenzile din program care au probleme de asigurare baza de materiale (culoare 1, culoare 2), SDV-uri speciale (culoare 3).

In ANEXA1 sunt prezentate detalii referitoare la fereastra de selectie a comenzilor interne.

Observatii:

Atunci cand se selecteaza din portofoliu de comenzi interne, in partea de jos, la necesar apare infostoc pentru materiale.

Observatii:

  • Stocul unui articol, utilizat in diverse comenzi, inregistrate in etape diferite, poate fi disipat (in ceea ce priveste rezervarea) in diverse gestiuni (gestiuni intermediare din sectiile de productie, depozit/magazii). Livrarea nu se poate face decat strict din locatia din care s-a facut rezervarea.
  • Daca in grila 1:  Necesar > Rezervat + Stoc disponibil, atunci inregistrarea se va afisa pe fundal rosu.
  • La baza materiala exista posibilitatea de a aduce stocul, rezervarile doar de pe anumite gestiuni si tipuri contabile, selectie multipla.

BAZA MATERIALA:

Fereastra prezinta situatia bazei materiale la nivel de program de fabricatie.

Realocarea stocurilor rezervate, pe comenzi interne, la momentul lansarii in fabricatie trebuie sa se poata lansa din aceasta fereastra, in vederea asigurarii bazei materiale pentru programul de fabricatie. Ca se va face de la nivel de articol (cum este in figura) sau de la nivel de fereastra (pentru toate articolele cu probleme) este o problema de stabilit.

Restrictia existenta in momentul de fata in ceea ce priveste transferul cantitatilor rezervate  trebuie rezolvata!

In fereastra, se vor colora inregistrarile pentru care Necesar > Rezervat + Stoc (culoare 1) si de asemenea se vor colora cele pentru care Necesar>Rezervat (culoare 2).

E posibila solicitarea generarii unor fise limita de consum pe sectii executante/prioritate/comenzi interne care ar trebui sa se intample din aceasta fereastra.

SDV-uri SPECIALE:

Fereastra prezinta situatia necesarului de SDV-uri speciale, singura in care se poate modifica necesarul rezultat din calcule.

Se vor marca inregistrarile al caror Necesar > Stoc pe primele doua grile din fereastra cu culoare 3.

Ar putea fi necesara existenta unei proceduri de generare automata a transferurilor SDV-urilor in gestiunile executante (dar nu in mod stringent – nu este obligatorie existenta in stoc a intregului necesar de SDV-uri, acestea putand fi transferate de la un loc de munca la altul, in functie de necesitati).

INCARCARE LOCURI DE MUNCA:

Din fereastra de Info se va face realocare comenzilor pe sectii executante.

MANOPERA:

Evidentiaza marimea manoperei asociata programului de febricatie.

Orice realocare pe sectii executante a comenzilor are ca efect modificarea alocarii manoperei pe sectii executante.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.