ro

Este o lista care aduce documentele ce reprezinta obligatii catre furnizori in sold, la finalul lunii curente. Lista aduce doar tranzactiile din cadrul subunitatii curente, dar daca este generata pe „Cumulat firma”, aduce tranzactiile din toate subunitatile, obtinandu-se astfel o imagine de ansamblu la nivelul intregii firme.

Interfata de generare a acestei liste permite selectia urmatoarelor elemente:

  • Data de referinta (pentru calcul zile depasire scadenta): intarzierea la plata
  • Includerea sau excluderea tranzactiilor in curs (cecuri, bilete la ordin, efecte comerciale)
  • Data de la care se porneste calculul intarzierii decontarii documentului: termenul de plata sau data documentului.

Astfel, calculul intarzierii la plata se determina ca diferenta intre „Data de referinta” si „Termenul de plata” sau „Data documentului” (in functie de cum a fost facuta selectia la generarea listei) si se regaseste pe coloana „Zile depasire termen”.

Numarul de zile trecute de la „Data documentului” pana la „Data de referinta” (indiferent de ce s-a selectat la rubrica „Calculul intarzierii”) se regaseste pe coloana „Zile trecute”.

Aceasta lista permite si calculul majorarilor de intarziere, daca este cazul.

Majorare de intarziere = Restul neachitat * Procentului de majorare de pe document * Numarul de zile de intarziere.

De asemenea, pentru o mai buna analiza a obligatiilor de plata catre furnizori, acestea pot fi impartite automat pe intervale de intarziere: 0 zile, 1_30 zile, 31_60 zile, 61_90 zile, 91_120 zile, 121_150 zile, 151_180 zile, 91_180 zile, 181_270 zile, 271_360 zile, 1_7 zile, 8_15 zile, 16_21 zile, 22_30 zile, peste 30 zile, peste 60 zile, peste 90 zile, peste 360 zile.

In ceea ce priveste Avansurile platite la furnizori, acestea apar cu valori negative in lista (deoarece reprezinta creante de recuperat de la furnizori) si sunt aduse valorile inclusiv TVA.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.