ro
  • macheta se gaseste in MENTOR > Nomenclatoare > Casa Banca > Configurari contabile
  • Accesarea machetei Caracterizare contabila banci se poate face si din Nomenclator Casa Banca > 2. Informatii la nivel de luna, cu butonul Caracterizare contabila

In mod implicit, la instalare, programul are predefinite tipurile de caracterizari contabile pentru casa (in lei si valuta), banca (in lei si valuta), licitatie valutara, asupra carora puteti interveni, sau puteti crea alte caracterizari contabile noi.

Observatie:

Daca adaugati un analitic in planul de conturi, trebuie sa selectati acel cont analitic si in macheta de caracterizare contabila (sau sa creati mai multe caracterizari contabile noi, in functie de cate analitice adaugati) pentru ca nota contabila sa se genereze cu acele conturi analitice.

Click pe numarul butonului pentru detalii

1. Schimbarea culorii machetei

Click pentru detalii…

2. Denumire

Sub aceasta denumire se va regasi caracterizarea contabila in Nomenclator Casa Banca > 2. Informatii la nivel de luna.

3. Cont reprezentativ

Reprezinta contul asociat configurarii contabile care la randul ei este asignata anumitor case sau banci. In acest mod, contul reprezentativ al tipului contabil devine contul asociat unei case sau banci, iar orice tranzactie efectuata in acea casa/banca se va inregistra pe debitul sau creditul acestui cont.

4. Dobanda depozit / Plata comision

Presupun completarea urmatoarelor doua conturi:

  • contul pentru inregistrarea dobanzii la depozit in cazul in care se opereaza o incasare care are selectata rubrica Dobanda (la Platitor)
  • contul pentru inregistrarea drept comision a sumei introduse pe coloana corespunzatoare din tranzactiile prin banca

Aceste conturi trebuie completate doar pentru caracterizarile contabile de banca.

5. Diferente de curs valutar

Reprezinta conturile pentru inregistrarea diferentelor favorabile sau nefavorabile rezultate din tranzactiile in valuta. Aceste conturi trebuie completate doar pentru caracterizarile contabile pentru case sau banci in valuta.

6. Intervale de valabilitate a descrierii

Click pentru detalii…

7. Navigatorul WMEnterprise

Click pentru detalii…

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.