ro

Asigurarea caltatii la backup si upgrade pentru baza de date

Salvarea datelor este o procedura de siguranta pentru cazuri de avarie.

Ca atare, e mai bine sa nu tineti toate ouale in acelasi cos, adica discul de salvare sa fie FIZIC altul decat discul pe care este instalata baza de date Oracle.

De asemenea, existenta salvarilor pe discul de backup nu garanteaza integritatea salvarilor. Exista posibilitatea ca exportul sa fi esuat, sau pur si simplu sa aiba probleme.

Asta inseamna ca e de preferat pentru utilizarea salvarilor in procedurile de DisasterRecovery ca, periodic, sa se importe salvari pe o clona a firmei.

Cu alte cuvinte, va sfatuiesc ca de la inceput sa creati un duplicat la schema firmei reale, eventual cu acelasi nume dar cu prefix CLONA sau, pur si simplu, cu prefix X. Pe aceasta schema de test ar fi linistitor sa faceti periodic import de date din ultima arhiva salvata.

Daca se folosesc masini virtuale pentru schema de lucru (schema LIVE pe care se lucreaza in mod curent), atunci schema de test poate fi pe o clona a masinii virtuale de productie.

Clona schemei de lucru LIVE va avea rol si de LIVE STAGING in operatiunile de upgrade.

Instalarea de versiuni noi lansate de catre producator direct pe schema de productie LIVE este o catastrofa!

Acest mod de lucru aduce mari prejudicii clientilor de WME si implicit imaginii WME pe piata de software.

Recomandarea noastra pentru upgrade, asa cum orice DataBaseAdministrator experimentat cunoaste deja, este ca versiunile noi downloadate de pe ftp.winmentor.ro sa fie testate in mod LIVE STAGING pe clona schemei de lucru LIVE. Dupa testele preliminare executate de catre DBA urmarind procedurile stabilite in prealabil in conformitate cu specificul activitatii clientului, se lanseaza catre utilizatorii cheie din departamentele firmei o cerere de testare pe specificul fiecarui departament, asa incat sa se poata surprinde eventualele disfunctionalitati ale noii versiuni.

In situatia in care toti cei implicati confirma functionarea corecta a executabilelor de upgrade, se poate trece la instalarea versiunii noi pe schemaLIVE a firmei, fara pericol de blocare a activitatii de zi cu zi.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.