Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com WinMENTOR: ERP gestiune, contabilitate Romania
ro

Vineri, 11 iunie, ne luăm o zi liberă pentru teambuilding, urmând ca luni, 14 iunie, să revenim la programul normal de birou, cu forţe proaspete. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi unde mergem, daţi click aici.

Codrii seculari ai Iaşului, ascund multe comori. Două din ele se află la 20 de km de oraş, în vechea pădure Boroşeşti: Poiana cu schit şi Biserica lui Cujbă din Poiana cu Cetate. Poiana cu schit ascunde, după cum îi zice şi numele, ruinele unui schit de la 1932, care a aparținut cneazului Duma Negru, fost mare vornic al Ţării de Jos din vremea voievodului Alexandru cel Bun. Alături, o expoziție în aer liber, cu treizeci de sculpturi imense din piatră, rămâne un omagiu adus vremurilor trecute, dar care nu au fost date uitării.

Biserica lui Cujbă, construită în 1609 către vornicul Ioniță (Ionașcu) Cujbă, a servit ca biserică de moșie, ulterior devenind locaș al enoriașilor locului. Se presupune că în jurul anilor 1870 s-a slujit ultima oară, trecerea timpului punându-și vizibil amprenta.

Tot în satul Poiana cu Cetate, se află şi Valea Sânzienelor, un loc minunat, parcă desprins din basme, în care vom petrece ziua de vineri, 11 iunie. Plănuim să ne relaxăm la marginea pădurii, în hamac, sprijiniţi de vreo căpiţă sau tolăniţi pe câte o canapea veche şi confortabilă. Cei mai neastâmpăraţi dintre noi îşi fac deja planuri de jocuri, de biciclit sau de jucat cu mingea, în timp ce restul visează la o zi fără semnal la telefon, cu aer curat, foşnet de codru şi cântec de păsări mici. Cu toţii avem aceeaşi aşteptare – să ne oprim o zi, să ne uităm în jurul nostru, în tihnă, şi să ne reîncărcăm bateriile.

De luni, 14 iunie, reluăm programul de lucru cu care v-am obişnuit. Zen.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.