Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com WinMENTOR: ERP gestiune, contabilitate Romania
ro

Detalii importante legate de obținerea codului UIT

Pentru generarea codului UIT vă reamintim următoarele: datele referitoare la e-Transport se pot declara cu maximum 3 zile calendaristice înainte de data începerii transportului, dar nu mai târziu de momentul prezentării în punctul de trecere a frontierei la intrarea în România sau la locul de import, respectiv punerea efectivă în mișcare a vehiculului.

Prin urmare, nu vor putea fi vizualizate în SPV codurile UIT obținute retroactiv, pentru documentele a căror dată de transport este mai mică decât data transmiterii notificării în SPV și nici pentru notificările făcute cu mai mult de 3 zile calendaristice înainte de data transportului declarată.

Din nefericire, aplicația de la ANAF care generează coduri UIT are o problemă, și anume: atunci când data urcării în SPV nu este validă (nu se încadrează în termenul de 3 zile), ANAF întoarce un cod UIT care pare valid, deși nu îl salvează în baza lor de date.
În aceste condiții, aparent ați reușit obținerea de cod UIT, dar, în realitate, acesta nu se regăsește în baza de date de la ANAF.

În vederea evitării unor situații asemanătoare, vom introduce în versiunile viitoare validări legate de data notificării transmise în SPV și data transportului, iar codul UIT întors de ANAF va fi ignorat de către aplicația noastră. În această situație se va afișa în aplicație un mesaj de eroare, în locul serverului ANAF, care să anunțe utilizatorul că înregistrarea nu a decurs bine.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.