Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com WinMENTOR ENTERPRISE: ERP gestiune, contabilitate Romania
ro
Selectarea optiunilor pentru printarea documentelor:
Selectarea optiunilor pentru printarea listelor:

Maketele de selectare a optiunilor pentru printare sunt asemanatoare, diferenta constand in faptul ca pentru documente se poate selecta optiunea de tiparire pe 3 culori.

macheta permite configurarea imprimantei (butonul Driver), modul de listare in pagina (butonul Paginare), precum si documentul (butonul Configurare) care poate fi si vizualizat inainte de listare.

Pentru a se deschide macheta cu bifarea implicita a optiunii de listare a documentelor pe trei culori, trebuie setata constanta: Listare documente, exemplar 2 rosu, exemplar 3 verde  pe valoarea „Da”. Se gaseste in Constante generale Mentor > 1. Constante de functionare > 10. Listare.

Astfel, pentru acele liste de documente pentru care se memoreaza numar de exemplare = 3, listarea se va face pe cele trei culori. Pentru listele care au la numar de exemplare = 1, se va lista doar exemplarul negru.

Butonul Export permite salvarea listei curente.

Pentru a trimite lista pe care sunteti pozitionat prin e-mail in format „xls” sau „pdf”, apasati butonul Printare (1) din imaginile de mai sus,

apoi, de pe macheta de listare, apasati  butonul EMail (2).

Trebuie setate constantele: Server de eMail, Port server eMail, Domeniu server de eMail, cu numele server-ului de email al firmei, portul de iesire folosit de acesta, respectiv domeniul, pentru a se putea folosi optiunea de transmitere pe email adaugata pe macheta de listare.

Constantele se gasesc in Constante generale Mentor > 11. E-mail.

Lista destinatarilor poate fi completata:

  • cu adresele de email din nomenclatorul de personal, daca lista este din sectiunea Liste.
  • cu adresele din nomenclatorul de parteneri (Sedii > Persoane de contact), daca este listarea unui document cu partener specificat din sectiunea Date.

Pentru aceasta, trebuie setata constanta Incarcare adrese de eMail pe valoarea „Da”.

Constanta se gaseste in Constante utilizator Mentor > 5. Mesagerie WinMentor.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.