ro

WinMENTOR 876.02 conține o serie de corecţii în urma trecerii de la Delphi 4 la Delphi 10. De asemenea, s-au făcut modificări în modulul de SALARII, constând în calculul facilităţilor pentru domeniul construcţiilor, conform OUG 114 pentru lunile ianuarie – iunie 2019.

Începând cu versiunea 871.01 a fost modificat modul de calcul pentru baza impozitului pe salarii în condiţiile în care în lună există atât zile lucrate cât şi o indemnizaţie neimpozabilă (maternitate, risc maternal, etc.), după cum urmează:

Înainte:

Venit bază calcul impozit = Venit brut – Total contribuţii – Deducerea de bază – Alte deduceri (venituri neimpozabile)

Din versiunea 871.01, în urma unor sesizări venite de la contabili pentru a corecta această bază, s-a făcut următoarea modificare:

Venit bază calcul impozit = Venit brut – Total contribuţii – Deducerea de bază – Alte deduceri (venituri neimpozabile, FĂRĂ CAS aferent indemnizaţiei neimpozabile)

Deoarece au fost mai multe semnale ce au reclamat modificarea salariilor la recalcul pe lunile anterioare cu versiunea 871.01 şi pentru că s-a cerut revenirea la vechiul mod de calcul, începând cu versiunea 876.02 a fost adăugată constanta „Alte deduceri pentru indemnizaţiile neimpozabile conţin contribuţii”, care implicit vine setată pe DA şi prin care se revine la modul de calcul anterior.

De asemenea, se poate opta pentru valoarea NU şi în acest fel este scăzută contribuţia CAS aferentă indemnizaţiei neimpozabile din alte deduceri.

Detaliile noii versiuni sunt disponibile pe ftp-ul nostru, de unde o puteţi şi descărca.

***

Versiunea nouă de DECLARAŢII 216.03 permite generarea declaraţiilor rectificative anterioare anului 2019.

Lista completă a noutăţilor aduse de această versiune este disponibilă aici, iar kitul noii versiuni poate fi descărcat de aici.

Multumim pentru abonare la newsletter. Veţi primi un email de confirmare.