Anunt

Collapse
No announcement yet.

Configurari calcul salarii

Collapse
X

• Filter
  • Timp
  • Show
Clear All
new posts

• Configurari calcul salarii

Buna ziua.
    Am listat parametrii de configurare salarii ianuarie 2018 insa, la sectiunea 08, linia 10" Venituri de natura profesionala " imi lipsesc primele doua pozitii "10.01 Cota implicita cheltuieli deductibile" si "10.02 Procent implicit.......". De asemenea, imi lipseste si linia "12 Zilieri"cu "12.01 Procent..."
    Nu am posibilitatea de a adauga liniile. Am toate actualizarile la zi.
    Ce se poate face?
    Multumesc.

Cred ca va referiti la constantele nou introduse. Daca ati instalat noua versiune de pe site, si new-ul este cel nou, trebuie sa dati actualizare constante din service/avarie.

Comment

Buna seara!

Daca am facut update la versiunea 852.10 si am modificat manual contributiile, pentru impozitar, deduceri si parametric, trebuie instalat musai si WMAdmin?

Comment

Daca ati facut manual aceste modificari nu trebuie sa va instalati si adminul. E un programel mai mult pentru firme de conta, care au zeci de firme pe care au nevoie de modificari.

Comment

Multumesc frumos. Mai am o intrebare: este corect sa trecem la cas si cass baza minima 1900? Intreb pentru situatia de cumul functie cand veniturile totale depasesc salariul minim si atunci nu se aplica.

Comment

Daca salariul angajatului depaseste salariu minim, oricum nu se calculeaza la contributia la venitul minim. Regulile sunt urmatoarele:

Baza minima=DA, Venit angajat<1900 ----> Baza contrib:1900 (in functie de zilele lucrate)
            Baza minima=NU, Venit angajat<1900 ----> Baza contrib:venit angajat
            Baza minima=DA, Venit angajat>1900 ----> Baza contrib:venit angajat
            Baza minima=NU, Venit angajat>1900 ----> Baza contrib:venit angajat
            Last edited by Solomon Silvia; 07 February 2018, 16:59.

Comment

Buna. In "Parametrii configurare salarii 2018" cred ca este greseala la 5- Deduceri generale, la exemplul dat. Venitul brut , pe fiecare rand, incepe de la zero.
              Daca se completeaza manual, trebuie introdus tot tabelul cu deduceri, cu si fara persoane in intretinere?
              Unde se copiaza fisierele MODIFCM1, DEDGEN si DEDGEN1? La copiere exista vreun risc sa dea erori?

Multumesc.

Comment

Cred ca e poza gresita, intr-adevar; insa, in DedGen1 din arhiva ModificariSalarii si din NEW sunt completate bine.
                Da.
                In luna ianuarie 2018 a fiecarei firme. ModifCM1 iti reseteaza toate contributiile pre-alocate per angajat, urmand ca la pasul 8 (din procedura de actualizare salarii) sa se readauge. Da, poate da erori daca este deschis tabelul respectiv.

Comment

Toate tabelele de la salarii sunt la nivel de luna, deci toate se copie din NEW la nivel de luna ianuarie 2018. Puteti folosi si WMadmin, e mai simplu, executabilul il gasiti pe link. http://download.winmentor.ro/WinMent...nMENTOR%20KIT/

Comment

Va multumesc tuturor pt. operativitate si amabilitate.

Am facut actualizarile....
                    Presupun ca 431.07 si 645.01.03 sunt analitice pt. CAM. Dar, la pct.8, 9,12, 14, 15 din " Configurari.." ( carantina, ingrijire copil bolnav, etc) nu este cumva greseala folosirea contului 431.06 ( concedii si indemnizatii, cred)?

La contributii in "Conditii salarizare" apar toate contributiile si cele vechi si cele noi. E OK?
                    Last edited by Gabi68; 26 January 2018, 14:01.

Comment

buna ziua!
                      si eu as vrea lamuriri referitoare la contul 431.07

Comment

Bună seara, întâmpin și eu două probleme la calculul salariilor pentru luna ianuarie 2018 la cinci dintre firmele care au salariați.
                        Deși am făcut aceleași configurări și am urmat aceeași pași în toate firmele care au salariați,așa cum spuneam la cinci dintre ele am două probleme și nu știu unde și ce îmi scapă

1. Cu toate că în condiții de salarizare este pusă bifa NU pentru calculul contribuțiilor la salariul minim de 1.900 lei, la salariații cu part-time de 2 ore, cumul funcție, cu salar tarifar de 475 lei, programul calculează CASS 190 lei și CAS 475 lei, în loc de 48 lei și 119 lei. Așa cum spuneam, doar la câteva dintre firme pățesc asta, la majoritatea calculul îl face corect. Nu știu unde și ce să caut în neregulă.

2. La o singură societate nu pot adăga calendarul lunii ianuarie, cu zilele libere, pentru a putea face pontajul aferent și a calcula salariile. Mesajul pe care-l primesc este următorul:

Exception EDBEngineError in module Mentor.exe at
                        000D6112
                        Key violation

Mulțumesc anticipat și sper să pot primi un sfat pentru a rezolva cele două probleme.

Comment

1. Da, este o problema pe 852.10 si a fost rezolvata pe 852.11 dar nu am postat inca versiunea pe site.
                          2. Dati din Service/Avarie /Reconstituire SYSID.

Comment

Original a fost postat de Irina Vezi Post
                            1. Da, este o problema pe 852.10 si a fost rezolvata pe 852.11 dar nu am postat inca versiunea pe site.
                            2. Dati din Service/Avarie /Reconstituire SYSID.
                            Multumesc frumos, am rezolvat problema cu calenadarul zilelor libere pentru luna ianuaria. Astept noua versiune pentru a rezolva si problemam calculului salariului pentru contractele part-time.

Comment

Buna ziua,

Am facut toate actualizarile pe modulul de salarii, insa ma confrunt cu o problema. Pentru salariatii ce indeplinesc conditia "cumul de functii" si nu trebuie sa plateasca contributiile la nivelul salariului minim pe economie, programul calculeaza CAS si CASS la 1900 lei..rezulta salariul net cu minus. Am bifat pe "conditii salarizare-contrib.la salariul minim -NU", dar nu corecteaza. Am dat si "verificare coerenta salarii"...nimic.
                              Ma poate ajuta cineva cu o solutie? Poate imi scapa mie ceva.

Multumesc!

Comment

Working...
                              X