Anunt

Collapse
No announcement yet.

Informatii importante legate de NOUL format al declaratiei 394

Collapse
X

• Filter
  • Timp
  • Show
Clear All
new posts

Original a fost postat de Solomon Silvia Vezi Post
    Conform Ordinului nr.2264/2016 se declara facturile cu data anterioara daca au fost introduse in luna de lucru. (se poate consulta legislatia in privinta asta).
    Din cate stiu, incepand cu iulie 2016, facturile cu data anterioara introduse in luna de lucru trebuie sa apara la regularizari in decontul de tva. Am facut un test, am introdus o factura in luna august, am scris data de 31.07.2016 dar in decontul de tva nu o duce la regularizari. Trebuie introdusa manual valoarea la regularizari sau va aparea o versiune noua care va rezolva problema ? Multumesc !

Comment

Original a fost postat de petrisor Vezi Post
      Din cate stiu, incepand cu iulie 2016, facturile cu data anterioara introduse in luna de lucru trebuie sa apara la regularizari in decontul de tva. Am facut un test, am introdus o factura in luna august, am scris data de 31.07.2016 dar in decontul de tva nu o duce la regularizari. Trebuie introdusa manual valoarea la regularizari sau va aparea o versiune noua care va rezolva problema ? Multumesc !
      La rd regularizari din D300 se procedeaza cum ati spus, de cand exista rd de regularizari, nu doar din iulie 2016. Normele de intocmire a D300 prevad asta:

Rândul 30 ‐ se evidențiază sumele rezultate din corectarea informațiilor de la rd. 22, 23, 24 şi 25 din
      deconturile anterioare, ajustările prevăzute la art. 138 din Codul fiscal, a căror exigibilitate este ulterioară
      datei de 1 iulie 2010, dar care au fost generate de operațiuni pentru care cota de taxă pe valoarea adăugată
      aplicată a fost de 19%, potrivit dispozițiilor art. 1342 alin.(9)‐(11), după caz din Codul fiscal, precum şi orice alte
      sume rezultate din regularizările prevăzute de legislația în vigoare datorate unor evenimente, cu excepția
      celor prevăzute la art. 138 din Codul fiscal, care determină modificarea datelor declarate inițial, cum ar fi
      nedeclararea din eroare a operațiunii în perioada în care intervine exigibilitatea.

Comment

Diferenta e ca pana acum factura din iulie, adusa cu intarziere in august, se putea prinde in luna iulie, se putea depune rectificativa la 394 aferenta lunii iulie, iar in 300 pe august aparea la regularizari (se trecea manual).
        Acum factura nu se mai poate inregistra pe iulie cu rectificativa la 394 aferenta lunii iulie, ci trebuie prinsa pe august, se declara in 394 aferenta lunii august si se trece la regularizari in 300 din august.
        De asta intrebam daca s-ar putea prelua automat la regularizari facturile introduse in august cu data de iulie. Daca nu, ramane sa le trecem manual.

Comment

da, asa este, ar fi minunat sa modifice programul astfel incat in D300 sa se preia automat.

Comment

Buna ziua.
            Am eroare in validarea D 394.eroare regula: R233.4: daca tip este in lista (C, V, N) atunci trebuie completata cel putin o sectiune op11*
            Aceasta vine de la un furnizor din RO neplatitor de tva, care mi-a prestat un serviciu (protectia muncii), pentru care a emis factura. Nu e taxare inversa.Nu stiu ce sa fac.
            Multumesc.

Comment

Update la duk integrator

Comment

Se copiaza Dukintegrator de site ANAF? pt. cazul erorii celor nonplatitori?

Comment

Buna ziua, Si eu am aceiasi sitauatie ca si contabilgroupas am actaulizat dukintegrator, am actualizat ultima versiune de declaratii, dar tot nu valideaza d394 da aceiasi eroare pentru firmele din ro neplatitoare de tva -la achizitii

Comment

Atentie sa nu aveti de mai multe ori descarcat duk-ul si sa fi actualizat unul dintre ele, iar validarea sa fie cu un altul. Doar in acest caz ar putea persista erorile.

Comment

Multumesc, aceasta a fost problema, am transmis si este ok

Comment

Working...
                      X