Sunt afisate rezultatele de la 1 la 5 din 5
    Data inscrierii
    January 2023
    Posturi
    13

Implicit eroare setare cod ISO:Nu este permisa introducerea de valori nule la data

Buna ziua,

Versiune mentor: V24.121.1
    Va rugam daca cineva poate ajuta cu sugestii abordare rezolvare eroare:

“F: SourceDocuments (1) sectiune PurchaseInvoices (1) sectiune Invoice (79) sectiune InvoiceLine (1) sectiune InvoiceLineAmount (1) sectiune CurrencyAmount (1)
    eroare structura: elementul 'CurrencyCode' ar fi trebuit sa apara de minimum 1 ori, dar apare efectiv de 0 ori”

In procesul de rezolvare am identificat o factura externa din UK (non UE) pentru servicii.

La setare cod ISO pentru monede am intampinat urmatoarele erori:

1) eroare la setare pentru lira sterlina (GBP cod ISO 826). “Nu este permisa introducerea de valori nule la data de 31.12.2004”.

iso-gbp.JPG

2) nu putem Modifica moneda “lei” deoarece butonul “Modifica” nu este selectabil.

iso-lei.JPG

Multumim pentru ajutor
    Elena

alexadi e offline Super Veteran al Forumului
    Data inscrierii
    January 2013
    Posturi
    1 461

Implicit

In poze vad ca banca are numele 1, ce banca este acesta ca eu zic ca de aici este problema. Este o corespondenta intre banca si moneda si cred ca bancile 1, 2, 256 , 36 sunt cu probleme, ar tr identificat in baza fizic de ce apar, daca sunt corecte (eu unu nu cred ca sunt corecte cel putin nu cu aceste denumiri) si rezolvat.

Eu la banca care lucrez de exemplu BNR am asa:169.mondeda bnr.jpg
    Ultima oara editat dealexadi; 3 Zile in Urma la 09:43

Data inscrierii
    January 2023
    Posturi
    13

Implicit

Multumim de raspuns.
    Am schimbat corespondenta la alta banca fara succes.
    La EUR a mers si pe 1 (s-a putut salvat codul ISO).
    Numerele/nume la banci in acest meniu sunt ramase din "experimentele" contabilor anteriori .. si nu putem sterge.

Interesant este ca nu avem optiunea de Modificare in acest meniu (nu apare selectabil).
    Nici butonul de "preluare curs BNR.. " nu este selectabil.

Vedem ca datele BNR (si la alte banci) in nomenclatorul de Banci lipsesc. Nu sunt populate (BIC, SIMBOL, Bank Key, SWIFT, etc).
    Stiti cumva daca este necesar ca la toate bancile sa avem aceste date pentru SAF-T?
    Stiti cumva un link sursa de informare centralizata pentru banci?
    Relativa la BNR puteti va rugam sa puneti un screen shot cu popularea campurilor in nomenclator banca BNR sau sa le adaugati in raspuns?

Multumim pentru ajutor.
    Elena

Data inscrierii
    February 2009
    Posturi
    671

Implicit

- cod ISO ar trebui tot GBP;
    - undeva (la o banca) exista un rand cu data respectiva, fara curs;
    - butonul de BNR se activeaza cand selectati banca BNR din stanga; atentie, acesata trebuie sa aiba in ea bifa de BNR !

Data inscrierii
    January 2023
    Posturi
    13

Implicit

Buna ziua,
    Multumim pentru ajutor.

Din pacate nu putem sa identificam problema. Puteti elabora va rugam mai in detaliu pasii?

a)Nu putem adauga cod ISO la GBP din cauza eroii mentionate la salvare ("Nu este permisa introducerea de valori nule la data de 31.12.2004”).
    In ce meniu putem verifica Banca suspecta? In nomenclator banci nu este dect nume banca fara alte informatii contabile.
    Curs nu avem setat decat in factura de intrare (documentul in cauza) Mai trebuie setat si in alta parte? In ce meniu?

b) In ce meniu/intrare trebuie sa bifam BNR ? Am incercat in "nomenclatoare/casa banca/banci" dar apare mesajul la salvare "Exista deja BNR in baza de date". Nu stim la ce se refera.
    In meniul nomenclatoare/casa& banca/nomenclator casa &banca" Nu avem BNR .

c) cum putem sa "sarim" peste aceasta eroare pentru a putea progresa cu restul verificarilor si generare pdf? Daca stergem inregistrarea cu eroare din XML-ul generat se sterge documentul din baza de date?

d) cum putem selecta mediul testare deoarec nu avem in meniul declarii saf-t butonul /menioul de testare.
    lipsa mediu testare.JPG

Multumim
    Elena

Tags for this Thread

Reguli de Postare

• Nu poti posta thread-uri noi
  • Nu poti posta raspunsuri
  • Nu poti posta atasamente
  • Nu poti edita posturile tale
  •