Va rog sa ma ajutati sa import date dintr-o alta aplicatie , respectiv facturile , de tip serviciu ( prestari de servicii ) si incasarile din banca si prin casa .Concret , ce pasi trebuie sa urmez pentru a reusi . Multumesc.
Printable View
Va rog sa ma ajutati sa import date dintr-o alta aplicatie , respectiv facturile , de tip serviciu ( prestari de servicii ) si incasarile din banca si prin casa .Concret , ce pasi trebuie sa urmez pentru a reusi . Multumesc.
Pas1: intelegerea "mecanismului": acea "alta aplicatie" trebuie sa va puna la dispozitie aceste documente (facturi si incasari); dvs importati aceste documente in Mentor; verificati daca totul s-a importat corect.
P2: le dati producatorilor aplicatiei respective modelul de fisiere text, in care ei trebuie sa va puna la dispozitie facturile si incasarile. Gasiti aceste modele pe site-ul producatorului, la adresa aceasta: ftp://ftp2.winmentor.ro/WinMENTOR%20...e%20aplicatii/
P3: producatorii acelei aplicatii va pun la dispozitie (contra cost) un mic program prin a carui apelare se extrag datele necesare din baza de date a acelui program, si se pun in niste fisiere text.
P4: dvs importati fisierele text in Mentor, din sectiunea date, modulul mentor, meniul interne, import date din alte aplicatii, dupa care verificati daca "totul este ok". Recomand ca dupa import sa rulati refacere carnete documente, refacere stocuri/solduri si refacere completa jurnal.
Pasii 3 si 4 se repeta oridecateori avem nevoie.
Exista firme prin tara care au gata facute programe de genul celor descrise la pasul 3. Scrieti din ce program doriti sa importati datele, si poate va da cineva vreun astfel de program...
Succes.
Multumesc pentru ajutor. Am urmat toti pasii de mai sus dar nu merge . La preluare imi da erori. Este posibil ca datele din aplicatia cealalta sa nu respecte formatul cerut. Intrebarea mea este urmatoarea : cum pot sa import in mentor partenerii ? dar articolele ? Din explicatiile de pe ftp nu am inteles cum .
Nu exista o procedura de import automat in mentor doar a vreunui nomenclator. Aceste nomenclatoare (parteneri, articole) se pot popula la importul unui fisier cu facturi clienti, de exemplu. Logica este in felul urmator: conform constantei de legatura (vezi constante generale -> import date din alte aplicatii -> cod de identificare pentru ...), se cauta prima data un partener/articol in nomenclatorul existent in mentor; daca nu se gaseste, se cauta in fisierul partner.txt sau articole.txt (obligatoriu aflat la aceeasi locatie cu fisierul importat) acel partener/articol negasit in mentor si se importa automat daca se gaseste; daca acest fisier aditional lipseste sau nu contine informatii despre partenerul/articolul cu probleme, abia atunci este returnat un mesaj de eroare, destul de explicit, de altfel, cod partener inexistent (sau ceva de genul).
Va recomand sa aveti mare atentie la alegerea constantei codului de legatura (acest cod trebuie sa fie unic, altfel tranzactiile putand fi inregistrate in mod eronat).
La importul de chitante sunt chiar mai multe "chichite" care trebuiesc verificate inainte de demararea procedurii de import:
- daca clientul specificat nu exista in mentor, va fi automat creat unul (se va rezolva acest lucru in viitorul apropiat prin aparitia unei constante); sfatul meu este ca, in fisierul de import chitante clienti, la denumire client sa completati fictiv un nume pe care sa-l gasiti repede, gen AAAA sau ZZZZ;
- fisierul de chitante nu trebuie sa contina mai multe achitari ale unor facturi cu acelasi numar (posibil in cazul in care aveti mai multe carnete de documente).
Bafta.
Multumesc pt. sugestii . Problema pe care nu o inteleg este urmatoarea : am toate fisierele (parteneri , articole ) in acelasi director si totusi da eroare . Am introdus si numele directorului la configurari generale si nu merge . E ceva ce nu este bine explicat de catre cei de la mentor .
Sunteti, va rog, amabil, sa ne spuneti si ce "eroare" va da? eventual sa postati o poza a erorii? Si, daca nu cer prea mult, o arhiva cu fisierele txt pentru import, si o salvare a firmei in care doriti sa importati? Daca doriti...
Sau, daţi-mi datele de import, precum şi o salvare a firmei, să arunc o privire, dacă am nişte timp...
Cred ca este o eroare legata de parteneri nu poate identifica partenerii . La ce adresa se e-mail pot sa va transmit datele ?
"adi@hce.ro", sau "mentor@hce.ro", sau, de fapt, aproape_orice_text@hce.ro, inclusiv "orice@hce.ro".
Fisierul trebuie sa se numeasca partner.txt. Pe versiuni mai vechi ale documentatiilor era trecut partener.txt.
Super Observatia ! Facturile De Intrare Si De Iesire Au Fost Preluate . Nu Stiu De Ce Nu Imi Preia Incasarile .
Ce mesaj returneaza?
Ca Nu Gaseste Factura Nr. .... .
Daca simulati manual o incasare, o gasiti pe-acea factura?
Folositi mai multe carnete de documente la facturi?
Unele Facturi Exista , Altele Nu . Daca Nu Gaseste Nr. De Factura Nu Ar Trebui Sa Le Puna Pe 419 ? O Alta Problema Este Ca La Import Singurul Tip De Documente Ce Pot Sa Il Aleg Este Proces Verbal De Comp.
Nu va pune pe 419 daca nu gaseste factura. Nici daca valoarea chitantei depaseste valoarea facturii (restului de incasat din factura respectiva).
Sa va mai spun de ce probleme m-am mai ciocnit eu, poate este cazul:
- chitantele au completata zile anterioare datelor de emitere la facturi;
- in cazul in care aveti facturi provenind de pe carnete de documente separate, puteti specifica in fisierul de import chitante si seria facturierului; insa, daca in fisierul de import chitante exista (ca document de stins) 2 facturi care, desi provin de pe carnete diferite, au acelasi numar, mi se returneaza o eroare;
- mai specific o data: mare atentie la codul de legatura; verificati in WinMentor sa nu existe dubluri la aceste coduri; in mod normal, clientii este logic sa existe in nomenclator; dar, daca dintr-un motiv sau altul, procedura nu gaseste acel client in baza de date, va adauga automat unul avand codul si denumirea specificate la acea inregistrare si va returna, evident, mesajul ca nu gaseste facturi pe acel client.
Domnul Radu,
In primul rand, aveti grija sa nu picati in vreunul din cazurile descrise de catre Dragos in postarea din 24 Martie... sunt observatii foarte bune...
In al doilea rand, va atasez 2 update-uri la documentatia disponibila in acest moment pe site:
In pdf-ul referitor la facturile emise, observati faptul ca se pot importa si facturi cu taxare inversa (stiu, nu ati ridicat aceasta problema; am ridicat-o eu, caci noi trebuie sa importam si facturi cu taxare inversa);
In pdf-ul referitor la incasari vedeti descris faptul ca se poate crea un fisier defaults.ini, in care sa specificati o marja de abatere (ei au numit-o eroare), care ar trebui sa va ajute sa incasati facturile cu "diferente"...
Am inteles ca nu se poate face sa mearga nimic "pe avans", pentru ca este foarte greu de realizat aceasta cerinta...
In al treilea rand, nu inteleg de ce ar exista diferente? Adica, daca am de incasat o factura de 100,45 lei, atunci programul din care doresc sa incasez ar trebui sa faca bine sa NU imi furnizeze un fisier txt cu o incasare de 100,5 lei, ci sa imi trimita un fisier txt in care sa am fie o incasare cu suma buna, fie 2 operatii de incasare: una de 100,45 lei, care sa reprezinte factura, iar alta cu tipul "alimentare credit sau diminuare credit"... sa inteleg ca exista diferente intre valoarea facturii de incasat din Mentor si din celalalt program? Pai pe foaia tiparita ce valoare are factura? :)
In al patrulea rand, mi-ai dati pe mail fisierele care doriti sa le importati... dar, sa stiti ca, daca nu imi dati si datele firmei in care doriti sa importati, nu prea pot sa va ajut, decat cu... datul cu parerea despre structura fisierelor... daca doriti, facei o salvare a firmei (numai luna curenta, in care doriti sa imporatati, nu o salvare completa) si dati-mi-o pe mail...
In ultimul rand (dar in cel mai important rand), rog administratorii site-ului sa creasca dimensiunea maxima a fisierelor pdf care se pot atasa la postari, pana la 5MB, iar a fisierelor arhive, deasemenea... Acuala limita la pdf-uri este excesiv de mica... Multumim.
Incerc sa import facturi de intrare dintr-o alta aplicatie dar nu reusesc . Eroarea din Winmentor este "Master. fisierul C:\WinMent\test import\facturi.txt nu pare a fi un fisier care sa contina FACTURI INTRARE ". Testele le fac pe o varianta demo a winmentor. Am atasat fisierele pe care vreau sa le import. Va rog sa imi spuneti daca este corecta structura lor.
In facturi.txt sunt niste space-uri bagate la final de rand; dupa ce le-am scos, am trecut de eroarea respectiva.
Aveti dreptate, dupa ce am scos spatiile am reusit sa import factura. Multumec pentru ajutor.
AM reusit sa configurez un fisier de incasari in format text, importa incasarile cu conditia sa fie pentru facturi din luna precedenta.
Pentru facturile din luna curenta returneaza mesajul
"Incasarea depaseste restu de incasat"
Puteti sa-mi spuneti unde gresesc?
Am si eu o intrebare, legata tot de importul de facturi numai ca e vorba de cele de tip stoc, ca cele tip serviciu m-am descurcat deja fara probleme majore.
La cele de tip stoc am urmatoarea problema, preiau acuma un client si imi poate da in excel direct din site-ul lui facturile de iesire, articolele din facturi sunt tip stocabil, am reusit fara problema sa le import cu o singura exceptie, si anume urmatorul articol la care am acelsi cod extern si la care difera atributul culoare: pix culoare rosie 10 bucati, pix culoare galbenta 5 bucati. In stoc l-am definit cu atribute, dar in fisierul de stoc nu reusesc sa gasesc la documentatie cum anume sa trec acest atribut ca sa mi-l preia corect in stoc, aceeasi problema o am si la intrare nu apare pe nicaieri aceste atribute. Pot sa le folosesc sa sa ma las pagubas si sa trec in codul produsului culoarea produsului?
Documentatia la facturi iesire este cea de pe site si anume: http://www.winmentor.ro/download.php?section=winmentor
la cea de intrari: http://www.winmentor.ro/download.php?section=winmentor si: http://www.winmentor.ro/download.php?section=winmentor
Intre timp am aflat, nu exista definit ca si camp de cont serviciu/caracterizare contabila la import asa ca pana la aparitia lui, ca de altfel si alte campuri care ar fi utile, ramane ca sa facem importul sa ne da eroare dupa care sa nu mai continuma in acel moment importul, articolele fiind insa preluate, ne apucam si modificam articolele, iar in final dupa modificare putem face importul fara nici o eroare.
Stie cineva cum sa fac import la initializare solduri parteneri la preluarea unei firme: vorbesc nu de 1-2 facturi pentru o firma cu tva la incasare ci de cateva sute de facturi, care trebuiesc preluate individual ("multumim" mult guvernului pt asta,ca altfel mergea pe sold), in afara de a prelua manual?
Va rog am o problema la formatul chitantelor.
Daca am incasat contravaloarea la mai multe facturi scrisul se suprapune cu datele de mai jos.
Vreau sa import din alt soft intrarile de materiale si marfuri, articolele sunt si cu 24 % si cu 9% TVA .. Unele sunt pe aceeasi factura, chiar ...(gen Metro)
In materialele puse la dispozitie pe ftp2.winmentor.ro nu am gasit referiri la acest tip de import (nu se face referire la cota de TVA a articolului cum este exemplificat la importul de facturi de iesire).
Cum se defineste atunci structura in nomenclatorul de produse astfel incat la un produs nou sa se importe si cota de TVA aferenta?
Multumesc anticipat!
La nivel de articole.txt:
ProcTVA=9
Am si eu o eroare in noua versiune 753.09 cand incerc sa import facturile de la furnizori, am acelasi fisier ca si luna trecuta cand totul functiona, am verificat si in documentatia pentru import din alte aplicati si nu este nimic schimbat stie cineva ce se intampla:
eroarea este:
Exception EBDEngineError in module Mentor.exe at 000BAE16.
Index does not exist.
Index: Simbol.
Eroare apare in meniul interne/Preluare Facturi Intrare din alte aplicatii cand apas pe Start import imi apare eroarea de mai sus.
Multumesc pentru ajutor.
S-ar putea sa aiba legatura cu modificarea de versiune din log:
Citat:
IMPORT DATE DIN ALTE APLICATII - Corectata identificarea tipului contabil a partenerului prin "Simbol".
O sa fac in seara asta trecerea la noua versiune 758.01 ca daca face referirea inseamna ca e posibil ca sa se fi rezolvat eroarea. Revin daca mai sunt probleme.
In ultima versiune existenta pe site 758.01 problema s-a rezolvat.
Salut,
Ma poate ajuta cineva va rog frumos cu fisierul pdf cu structura de import pentru "Modificari de pret"? Am cautat in folderul WinMentor, pe ftp.winmentor, in modulul Help, nu am gasit nimic. In meniul Interne\Import date din alte aplicatii exista optiunea "Modificari de pret" dar instructiuni despre cum ar trebui sa arate structura fisierului de import txt nu am gasit niciunde. Teoretic, ar trebui sa am un antet, niste campuri pentru identificare articol, pret, bucata, valoare noua etc. dar de asemenea eu cred ca ar trebui sa identific foarte clar articolele deja existente in stoc pentru care trebuie sa modific pretul, pentru a le putea selecta din stoc. Se pune astfel problema selectarii acelui articol din stoc: FIFO sau IDS.
De asemenea, mai am o intrebare. Pentru aceste fisiere in general cu structuri de import utilizam denumiri/etichete de campuri care fac legatura cu campurile din programul/baza de date WinMentor. Daca am campuri suplimentare de adaugat, cum pot sa aflu numele campului respectiv pe care eu vreau sa il introduc si sa il folosesc in fisierul de import txt? Singura explicatie in fisierele pdf cu structuri de import este ca acele campuri trebuie sa existe in WinMentor. Foarte frumos, dar explicatia este incompleta: cum pot sa aflu sau sa verific daca acele campuri exista sau nu in WinMentor? Sau cum pot sa aflu numele campurilor suplimentare pe care vreau sa le utilizez. Exista vre-o lista pe undeva? Pot sa extrag numele unic al campului din vre-o fereastra din program? Nume campuri gen "ContServiciu" sunt mai intuitive, pentru ca acest nume apare deasupra campului din fereastra Nomenclator\articol, si ii tai doar spatiul, dar altele nu sunt atat de evidente.
Multumesc.
Documentatia pentru Modificari de pret o gasiti accesand urmatorul link:
ftp://ftp2.winmentor.ro/WinMentor/Do...are%20pret.pdf
Multumesc, cred ca am omis eu cand m-am uitat in acel folder. :D
Atunci mai ramane ultima mea intrebare: unde pot sa verific in WinMentor existenta campurilor/etichetelor care se folosesc in structura de import (in cazul in care am nevoie de campuri suplimentare care nu apar in fisierele help pdf)?
Multumesc.
Acel raport nu exista inca in program sau in documentatie, eu unul il astept sa apara (ca ar fi bun si la configurari de listari), prin incarcari le poti descoperii numele, insa problema este ca nu se pot adauga de catre noi in structura fisierului de import pt ca programul nu stie ce sa faca cu ele.
Mai exact fraza din documentatie spune:"Se pot adauga campuri noi in aceasta structura daca solicitati acest lucru in masura in care
exista campurile respective in WinMentor" dar trebuie sa fie adaugate de cei de la programare winmentor in procedura de import ca altfel programul nu stie ce sa faca cu ele.
Pe import sunt inca ramase in urma procedurile fata de dezvoltarea a aplicatiei lucru care banuiesc ca e si din cauza multelor modificari legislative care apar si care sunt primordiale.
SilviuF nu este foarte clar ce raport doriti dumneavoastra. (ar trebui sa explicati ce intelegeti prin valori/etichete)
Dar din ceea ce s-a inteles, care nu stiu daca este la subiect, anumite informatii cu privire la denumire, cod intern, cod extern pe care le folositi in indentificarea articolelor la import le puteti verifica in nomenclatorul de articole (in Liste - Mentor - Stocuri)
De exemplu, in structura Articole Noi am campurile: Denumire, Serviciu (Da/Nu), si ContServiciu. Dar, de exemplu, daca vreau sa adaug si Gestiune, TVA (5% sau 24%), Atribut 1, Atribut 2, Cantaribil (da/nu), cum pot sa aflu in acest caz cum se numesc aceste campuri de introdus in structura, ca sa pot sa le adaug in txt? De multe ori eticheta din nomenclator nu coincide cu numele campului din structura.
Asta e un exemplu, pot sa am si alte detalii pentru acel tip de import pe care as vrea sa le adaug in structura. Eu ma gandeam ca pot undeva in WinMentor sa vizualizez o lista cu toate campurile posibil de introdus; sau macar sa obtin manual numele pentru un camp dintr-o fereastra din program (de ex, dar nu merge, sa dau click dreapta pe un camp din fereastra Adauga articol din Nomenclator).
In general, toate campurile care se pot importa exista in documentatie. In cazul in care doriti alte detalii ar trebui sa discutati cu distribuitorul (in cazul in care ati achizitionat prin intermediul lui) sau cu producatorul, pentru a trimite o solicitare de introducere a noilor valori (astfel de modificari sunt contracost).
Am inteles. Problema e ca aceasta facilitate nu ar trebui sa fie contra cost. Adica, modulul de import este creat, acele campuri doar ajuta la interogarea bazei de date si scrierea modificarilor dorite, asa cum campurile/casutele din fereastra Adauga articol din Nomenclator fac legatura cu baza de date. Nu mi se pare logic faptul ca unele campuri functioneaza/pot fi accesate/modificate si altele nu. In fine, nu mi se pare o problema asa mare, cel putin am un punct de plecare, restul modificarilor pot sa le fac prin Conversie Valori.
Functionalitatea "Import din alte aplicatii" nu are rolul de interogare a bazei de date, ci de adaugare a articolelor, partenerilor sau documentelor. Totodata, importul nu are rolul de a modifica inregistrarile existente in program (articole, parteneri, documente).