PDA

View Full Version : Facturi la avize

andrea
11 March 2025, 14:10
Buna ziua!

La generarea declaratiei am urmatoare eroare:

F: SourceDocuments (1) sectiune PurchaseInvoices (1) sectiune Invoice (1) sectiune InvoiceLine (1) sectiune Quantity (1)
eroare structura: elementul 'AccountID' ar fi trebuit sa apara de minimum 1 ori, dar apare efectiv de 0 ori

Este vorba de o factura inregistrata in luna ianuarie la un aviz din decembrie 2024. Am intrat pe factura respectiva si apare lipsa AccountID la detaliu det_invoice, ar trebui sa fie contul 628 acolo. Sigur este de la mine pentru ca este vorba de o firma la care am initializat toate soldurile/conturile incepand cu 01.01.2025 (am facut firma noua) si probabil nu am configurat ceva corect la avizul respectiv.

Ma puteti ajuta? Multumesc,
Andrea

Irina
11 March 2025, 16:33
Puneti un print screen cu initializarea avizului

andrea
13 March 2025, 11:32
Multumesc mult pentru ajutor,
Andrea

Irina
13 March 2025, 11:42
Pentru inregistrarea avizelor care sunt obligatii de facturat, nu se lasa P/I ci se pune F. Probabil de aici nu vede avizul pt facturare, deci nici conturile

andrea
13 March 2025, 15:32
Incerc, dar la inregistrarea facturii in ianuarie nu am avut probleme, mi-a gasit avizul pentru a face legatura. Doar in SAF-T am mesaj de eroare.

Andrea

Irina
13 March 2025, 15:40
Dar aici ati verificat, aveti completat? 1803
Daca va apare asa cu ignore, puteti merge pana in planul de conturi si sa selectati iar codul saft

andrea
14 March 2025, 15:01
Multumesc mult, a mers. Era cu ?ignore? si am trecut manual contul.

Week-end minunat,
Andrea