PDA

View Full Version : Notificare inconsistente Saft

joni5555
27 August 2024, 14:02
Buna ziua!
Referitor la notificarea primita de la ANAF privind inconsistentele la depunerea D406, stie cineva daca exista o procedura (in WinMentor) sau macar niste sfaturi de urmat pentru rezolvarea lor. Se lucreaza la o versiune noua pentru a rezolva si redepune declaratiile?
Din ce am citit pe alte grupuri inconsistentele sunt cam aceleasi la majoritatea firmelor.
Multumesc!

andrea
27 August 2024, 14:51
Buna!

Si pe mine m-ar interesa niste sfaturi. Ma apuc si eu de "sapat", revin daca gasesc niste probleme ce se repeta.

Multumesc,
Andrea

micky
09 October 2024, 12:38
Buna ziua!

Si eu am primit notificare pentru testele 2 si 4 pt luna iulie. A mai primit cineva? Oare ar trebui redepusa declaratia pe luna iulie?

IulianC
09 October 2024, 12:56
Buna ziua, Pe ultima Versiunea 24.101/1 aveti optiunea de a face teste de consistenta.
Va atasez link catre documentatia cu modificarile versiunii cat si pentru rezolvari notificari privind inconsistentele evaluate la depunerea declaratiei D406.
http://download.winmentor.ro/WinMentor/Versiunea_Curenta/WinMENTOR_KIT/Modificari%20versiunea%20curenta.pdf
http://download.winmentor.ro/WinMentor/Versiunea_Curenta/DECLARATII_KIT/REZOLVARI%20NOTIFICARI%20D406_WMC.pdf

alexadi
28 October 2024, 10:31
Intr-un final a ajuns la mine acesta incosistenta pe luna Iulie.
Am la furnizori la tva nedeductibil 50% la tva 1700

Am si la clienti pentru o factura de scont. 1701

In afara de regenerarea saft-t cu noua versiune de mentor ar mai fi ceva de a scapa de erori?

Multumesc anticipat pentru ajutor.

alexadi
05 November 2024, 15:29
Cum este mai bine sa trec la scont cantitate negativa sau sa pun valoarea negativa (pret unitar negativ)?

IulianC
05 November 2024, 17:53
Buna ziua, in contabilitate nu exista preturi negative, ci doar preturi pozitive. Tocmai de aceea, minusul trebuie mereu adaugat la Cantitate, nu la Pret.

Daca apar erori la Testul 2 de genul „Sign(-25,87)<>Sign(0))or(Sign(- 25,87)<>Sign(25,87)”
verificati daca pe factura de intrare/iesire nu sunt linii cu articole de tip serviciu pe cont de
cheltuiala/venit cu -. Daca este asa, se ignora acel test deoarece contabilizarea este cu +
iar baza si TVA-ul se exporta exact ca pe document cu -. Raspuns ANAF: „din analiza
explicatiilor transmise de catre dvs. referitor la erorile identificate prin aplicarea testului 2 va
comunicam ca pentru liniile aferente inregistrarii discounturilor care au rezultat urmare
aplicarii acestui test, nu este necesara rectificarea declaratiei.”

alexadi
05 November 2024, 22:48
Buna seara, multumesc pentru raspuns, acele linii de discount sunt tip serviciu si au cantitati negative.

Stiu ca sunt cantitati negative, singurele valori negative sunt la retururile de marfa la gestiunile valorice, dar acestea vor fi cu problema anul viitor cand apare saft pentru firmele mici acum la mijloci e totul ok singurele erori sunt test 2 si acele semne negative de la cantitati la discounturile acordate ulterior.